КНП

КНП "Хмельницький обласний протипухлинний центр" ХОР

md_banner_s.png
м. Хмельницький
вул. Пілотська, 1
29009
(096) 065-82-85 ресепшн
(0382) 65-82-85 реєстратура
Формування колостом лапароскопічним методом

Формування колостом лапароскопічним методом

❗❗❗ Переваги формування колостом лапароскопічним методом.

В клінічній практиці часто зустрічаються ситуації, при яких єдиним способом допомогти пацієнту, є виконання оперативного втручання в об’ємі накладення колостоми, з метою створення нового шляху евакуації товстокишкового вмісту.

Такий об’єм операції виконується при кишковій непрохідності, причиною якої є обтураційні пухлини прямої кишки та дистальних відділів товстої кишки , неоперабельні пухлини малого тазу; пухлинах, ускладнених розпадом, наявністю сформованих ректо-вагінальних, кишково-сечоміхурових нориць, травмах прямої кишки, після променевих ускладнень з боку прямої кишки при опромінені деяких пухлин жіночої статевої системи та з інших причин, не вказаних в даному переліку.

Вибір методу проведення операції залежить від конкретної клінічної ситуації, і рішення приймається лікуючим лікарем, індивідуально для кожного пацієнта.

У відділенні є досвід формування колостом лапароскопічним методом, який має суттєві переваги перед проведенням таких операцій відкритим способом. До таких переваг відноситься:
  • відсутність великої післяопераційної рани, 
  • значне зниження больового синдрому в післяопераційному періоді, як наслідок зниження потреби у використанні знеболюючих препаратів,
  • відсутність потреби використання післяопераційних бандажів,
  • раннє відновлення перистальтики кишківника, що дозволяє в ранній термін відновити харчування пацієнта. 

❗ Все це призводить до суттєвого зниження часу реабілітації пацієнта після операції, що відповідає вимогам програми швидкого відновлення в після операційному періоді  fast track surgery.

❗❗❗ Будьте здорові!!! Бережіть своє здоров’я!!!

Запис на консультацію та прийом можливий при особистому зверненні до реєстратури та за допомогою медичної інформаційної системи MEDICS https://medics.com.ua/, уточнити деталі можна за телефоном –  0382-65-82-85

1 (1).jpg
2 (1).jpg
3.jpg
4.jpg
5.jpg
6.jpg

#КНПХОПЦ #колоректальнийрак #онкохірург #хмельницький #онкологія #хірургія #colorectalcancer #протипухлиннийцентр #колостома