КНП

КНП "Хмельницький обласний протипухлинний центр" ХОР

md_banner_s.png
м. Хмельницький
вул. Пілотська, 1
29009
(096) 065-82-85 ресепшн
(0382) 65-82-85 реєстратура
Лапароскопічна правобічна геміколектомія

Лапароскопічна правобічна геміколектомія

????У КНП «Хмельницький обласний протипухлинний центр» ХОР чергове досягнення. Нам не звикати розвивати медицину Хмельниччини, та в черговий раз порадувати мешканців області впровадженим новітнім методом діагностики чи лікування.

Сьогодні мова піде про ???? вперше виконану в області мініінвазивну (лапароскопічну) резекцію товстої кишки з приводу раку кишківника. Позаду множинні стажування у кращих клініках України, майстер-класи та практичні семінари, конференції за участі провідних закордонних спікерів, практичні поради та менторська підтримка чудового малоінвазивного колоректального хірурга Євгена Мірошниченка.

Завдячуючи керівнику закладу – В’ячеславу Морозу , його підтримці та матеріально-технічному забезпеченню новітнім обладнанням , хірурги відділення новоутворень органів травлення та заочеревинного простору Вадим Прокопович та Сергій Назарчук виконали першу в області лапароскопічну правобічну геміколектомію з D2 лімфодисекцією. Анестезіологічне забезпечення – Йосип Тросцінський.

Пацієнт 68 років, був активізований на наступний після операції день, активно пересувається відділенням без сторонньої допомоги, не потребує носіння післяопераційного поясу чи бандажу. Малоінвазивний метод лікування дозволив значно скоротити час перебування пацієнта у стаціонарі.

????Переваги лапароскопічного доступу у надзвичайно малій травматизації тканин, можливості ретельного виконання операції при оптичному збільшенні до 20 разів з чудовою візуалізацією найдрібніших судин і структур, швидкому відновленню пацієнта, гарному функціональному та косметичному результаті.

????Хірурги оперують без традиційного розрізу, тонкими інструментами через «проколи» у черевній стінці, зображення передається із камери з високою роздільною здатністю на спеціальний монітор із значним збільшенням. Для забезпечення безкровності операції використовуємо сучасне обладнання «високої енергії» електролігуючі прилади та ультразвуковий дисектор (гармонічний скальпель).

У США та країнах Західної Європи лапароскопічний метод оперативного лікування раку товстої кишки розглядається як основний стандартний метод, а інколи і як такий, що має переваги. Намагаючись дати краще з того, що можемо, ми ще на крок наблизили наших пацієнтів до отримання спеціального лікування онкологічних хворих за світовими стандартами.

лапароскопія геміколектомія колоректальний рак прокопович назарчук хмельницький протипухлинний центр

лапароскопія геміколектомія колоректальний рак прокопович назарчук хмельницький протипухлинний центр

лапароскопія геміколектомія колоректальний рак прокопович назарчук хмельницький протипухлинний центр


❗❗❗ Будьте здорові!!! Бережіть своє здоров’я!!!


#КНПХОПЦ #колоректальнийрак #онкохірург #хмельницький #онкологія #хірургія #colorectalcancer #протипухлиннийцентр #moroz #vadymprokopovych #sergiynazarchuk